Zo kleurrijk zagen we een ontwerpster nog nooit

Zo kleurrijk zagen we een ontwerpster nog nooit

Zo opvallend als ze zich nu kleedtzo onzeker was ze als kind. De 23-jarige Kate Hannah heeft door de jaren heen de beste versie van zichzelf ontwikkeld. 

Lees ook: Bejaard fitnessmodel schittert in Reebok-campagne

Kate Hannah is misschien wel de meest kleurrijke vrouw op Instagram. De modeontwerpster uit Perth ádemt kleur en heeft een uitbundige eigen stijl waar je bijna niet omheen kunt. We spraken de inspirerende ontwerpster over stijleen niche vinden en er vervolgens nog geld mee verdienen ook. 

Wat betekent kleur voor jou?Kleur staat voor mij voor puur geluk en iets waar ik me graag door laat omringen. Je kunt veel meer met kleur dan je denkt: ik vind het te gek dat je door het combineren van verschillende kleuren emoties kunt oproepen en iets in een ander daglicht kunt zetten. Kleur is machtig en ik vind het heerlijk om met dat gegeven te spelen.

Hoe is je Instagram-account tot stand gekomen?Mijn Instagram is eigenlijk een direct voortvloeisel van mijn Tumblrwaar de meeste creaties tot stand zijn gekomen. Instagram bleek een fantastische manier om mijn gekleurde looks te etaleren en snel in contact te kunnen komen met mijn volgers. Het gaf me een gevoel van zekerheid: doordat er zo positief werd gereageerd op mijn foto?sdurfde ik verder te experimenteren en bracht het me tot wie ik nu ben.

Wat hoop je met je Instagram te kunnen bereiken?Ik hoop vurig dat mensen dienet als ik vroegerwat verlegen zijninspiratie vinden in mijn posts. Het heeft lang geduurd voordat ik durfde te zijn wie ik wilde zijn. Ik hoop dat ik mensen kan aanmoedigen om een eigen stijl te ontwikkelen en niet bang te zijn voor het oordeel van anderen. Het is namelijk veel leuker om het beste uit jezelf te halen dan jezelf in te moeten houden. Dat is nergens voor nodig. Je leeft maar één keer!

Heb je een favoriete kleur?Haja. Ik hou natuurlijk van alle kleuren. Maar als ik écht moet kiezendan is het roze.

Waar koop je je kleren?Overal! Ik ben een groot fan van vintage kledingik loop de tweedehandszaken in mijn buurt plat. Ook draag ik veel eigen merk P?JUNK. Ik ben modeontwerpster en vind het heerlijk om bestaande stukken en nieuwe stukken te mixen. Daar put ik heel veel inspiratie uit.

Te saaite onsamenhangend? Er zijn zat mensen ontevreden over hun eigen stijl zijn. Wat voor tips zou je hen willen meegeven? Mijn tip: doe je niet anders voor dan dat je daadwerkelijk bent en verander alleen wat natuurlijk aanvoelt. Als je zin hebt om meer kleur te dragendoe dat dan stukje bij beetje en maak bewuste keuzes. Een stijltransitie is een langzaam procesje kunt niet zomaar een hele nieuwe capsulecollectie aanschaffen. Daarnaast: onderschat niet wat je al hebt en wees creatief. Misschien kan je sommige kledingstukken die je al hebt wat customizen. Voor je het weet is die ene saaie broek na een afknipbeurt je favoriete item!

Heb je een stijlvoorbeeld?Neeniet echt eigenlijk. Er zijn wel een paar mensen die me in zekere zin inspirerenzoals een Leigh Boweryeen Iris Apfel en Vivienne Weswoodmaar ik zou ze niet echt een stijlvoorbeeld willen noemen. 

Je hebt spectaculair regenbooghaar. Hoe zorg je ervoor dat het zo felgekleurd en verzorgd blijft?Ik ga regelmatig naar mijn favoriete kapper in Pertheen keer in de zes wekenop z?n minst. Het vergt wel veel werk: ik was mijn haar met koud waterzodat de kleur niet vervaagt. Dat wassen probeer ik trouwens zo min mogelijk te doen en ik gebruik droogshampoo om de tijd tussen wasbeurten te verlengen. Daarnaast gaan er nog heel wat verzorgingsproducten doorheen.

Je hebt ruim 34 duizend volgers op Instagram. Hoe verklaar jij je succes?We kunnen allemaal wel een vrolijke noot gebruikentoch? Als ik mensen op straat ontmoetprijzen ze me om mijn opvallende stijl en zijn ze heel aardig. Kleur heeft een positieve invloed op menselijke emoties en ik hoop zo een beetje een verschil te kunnen maken. 

 

Artikel verscheen op metronieuws.nl – Lifestyle
Copyright metronieuws.nl

Lees meer : Zo kleurrijk zagen we een ontwerpster nog nooit

Geef een reactie